• Binnen 5 dagen geholpen
  • Zelfopgeleide vakmannen
  • Kwaliteit voor de toekomst

Onderhoud

Waarom is onderhoud van de luchtkanalen zo belangrijk?

Uiteraard is het goed onderhouden en reinigen van de luchtbehandelingskast van belang, maar daarbij moet onderhoud aan de luchtkanalen niet worden overgeslagen. Het is zonde als de luchtbehandelingskast is gereinigd en weer aangaat en door het vuil uit de luchtkanalen meteen weer wordt verontreinigd.

Om de luchtkwaliteit te waarborgen dient het gehele systeem dat de lucht leidt naar en van de luchtbehandelingskasten zijn onderhouden; de luchtkanalen. Met een onderhouden luchtbehandelingssysteem profiteer je van de vele voordelen van goede luchtkwaliteit.

Een ventilatiesysteem is in het belang van de gezondheid en productiviteit van de mensen die zich bevinden in het kantoorgebouw of bedrijfsruimte.

Damian

Klantenservice

Heb je hulp nodig?

Wat kan ik zelf doen om de luchtkanalen zo schoon mogelijk te houden?

Het is niet mogelijk om de luchtkanalen zelfstandig te reinigen of onderhouden. Dit komt doordat het onderhouden van de luchtkanalen om kennis vraagt. Het luchtbehandelingssysteem moet op juiste wijze worden afgesloten, er moet onderdruk gecreëerd worden en bepaalde onderdelen moeten gedemonteerd, schoongemaakt en worden teruggeplaatst.

Als dit niet op de juiste manier wordt gedaan, kan dit grote gevolgen hebben voor de werking van het luchtbehandelingssysteem. Laat daarom een specialist in luchtbehandeling de kanalen onderhouden en reinigen. Je kunt met onze monteurs in contact komen.

Offerte aanvragen

Hoe vaak is een inspectie aan de luchtkanalen nodig?

Vanwege de gezondheidsredenen, hygiëne en optimale werking van het klimaatsysteem, adviseren wij de luchtkanalen tussen de 3 en 5 jaar te laten inspecteren en onderhouden. Zo ben je verzekerd van schone, frisse lucht en blijft het luchtbehandelingssysteem optimaal werken.

Als onderhoud van de luchtkanalen niet op tijd plaats vindt, kunnen gezondheidsproblemen ontstaan en kan de werking van het systeem achteruitgaan. Vervuiling die door de lucht naar de luchtbehandelingskast wordt geblazen kunnen leiden tot grotere schade aan het klimaatsysteem.

Offerte aanvragen

Planning

Damian

Heb je hulp nodig?

De noodzaak van goede klimaatbeheersing op kantoor of in bedrijfsruimte

Medewerkers presteren beter in een prettig en fris werkklimaat. Daarbij is niet alleen de temperatuur belangrijk, maar ook de luchtkwaliteit. Bij een te warme of te koude temperatuur kunnen medewerkers zich minder goed concentreren en zijn zij minder productief. Bedrijven die hun ventilatie op orde hebben, profiteren van een productiviteitsverhoging van 30%!

Daarnaast is frisse lucht gewoon erg gezond en brengt het veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Het vermindert vermoeidheid en hoofdpijn. Stofdeeltjes, bacteriën en virussen die in de luchtwegen van de medewerkers kunnen komen en kunnen leiden tot luchtwegklachten zoals hoesten of zelf ziekten, worden uit de lucht gefilterd. En een goed ventilatiesysteem zorgt ervoor dat virussen en bacteriën geen kans krijgen om zich te verspreiden.

Voordelen van goede klimaatbeheersing

  • Vermindert hoofdpijn en vermoeidheid
  • Verhoogt de vitaliteit van de medewerkers, wat zorgt voor minder ziekteverzuim
  • Productiviteitsniveau van de medewerkers stijgt met 30%
  • Bacteriën en virussen krijgen geen kans om zich te verspreiden
  • Een prettig en gezond (werk)klimaat in het hele gebouw, met juiste temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-gehalte
  • De luchtkwaliteit voldoet aan de eisen en wetgeving
  • Energiebesparing doordat ramen en deuren minder vaak open hoeven

“Moderne technieken voor een hoge luchtkwaliteit met comfort én energiebesparing”

Wat zijn de kosten voor het onderhouden van de luchtkanalen?

Er bestaat een misopvatting dat luchtkanalen niet vies worden, omdat er alleen lucht doorheen stroomt. Dit is niet het geval; ook in de luchtkanalen kan viezigheid zich ophopen. Dit is aan de ene kant afhankelijk van het onderhoud van de luchtbehandelingskast, en dan met name het onderhoud van de filters.

Voor het onderhouden van de luchtkanalen werken we op offertebasis. Elk gebouw is anders, waarbij de luchtkanalen anders zijn geinstalleerd. Daarnaast is het onderhoud afhankelijk van de mate van verontreiniging en slijtage. Daarom komen we graag eerst op locatie om een voorinspectie te houden. Aan de hand daarvan wordt een op maat gemaakte offerte opgemaakt. Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Lees onze werkwijze

Planning

Damian

Heb je hulp nodig?