• Binnen 5 dagen geholpen
  • Zelfopgeleide vakmannen
  • Kwaliteit voor de toekomst

Onderhoud

Luchtbehandelingskast onderhoud

Voor een optimaal rendement van een luchtbehandelingskast is het van belang dat de kast goed wordt onderhouden.

Zo wordt slijtage tijdig opgemerkt, storingen voorkomen en blijft de lucht op het kantoor of bedrijfsgebouw van de hoogste kwaliteit. De technische én economische levensduur wordt verlengd en medewerkers profiteren van een gezond werkklimaat.

Damian

Klantenservice

Heb je hulp nodig?

Waarom is het onderhouden van een luchtbehandelingskast zo belangrijk?

Voor een optimale werking van de luchtbehandelingskast is regelmatig onderhoud essentieel. Alleen dan kunnen versleten of vervuilde onderdelen van de luchtbehandelingskast worden opgemerkt en tijdig worden opgelost, voordat het grote schade aanricht.

De luchtbehandelingskast bestaat uit veel verschillende componenten. Deze componenten kunnen vervuild raken of slijten. Dit zorgt ervoor dat de luchtbehandelingskast niet optimaal werkt en jij dus niet profiteert van een optimaal rendement. Er ontstaat onder andere corrosie op de filters, slijtage en vervuiling van de ventilatoren en kalkaanslag dat leidt tot verstopping op de druppelvangers en bevochtigers.

Door de luchtbehandelingskast met regelmaat te onderhouden, wordt de levensduur verlengt en profiteer je optimaal van het economische rendement. Wist je bijvoorbeeld dat 1 mm vervuiling op de ventilatoren al kan zorgen voor 10% minder luchtopbrengst? Alle reden om de luchtbehandelingskast goed te onderhouden!

Meer informatie

Luchtkwaliteit op de werkvloer verbeteren

Een heerlijk frisse werkomgeving is voor iedereen prettig. En naast dat het aangenaam om in een ruimte te werken waar de luchtkwaliteit goed is, heeft het nog veel meer voordelen:

  • Minder kans op hoofdpijn en vermoeidheid
  • Betere concentratie van de medewerkers
  • Ziekteverzuim daalt
  • Productiviteit gaat omhoog
Offerte aanvragen

Planning

Damian

Heb je hulp nodig?

“De juiste luchtkwaliteit verhoogd de productiviteit met 30%”

Laten we eerst stilstaan bij hoe de luchtkwaliteit vervuild raakt. Dit komt onder andere doordat medewerkers de lucht in- en uitademen en printers en kopieerapparaten stof uitstoten, net zoals meubels en vloerbedekking. Dit is dus een natuurlijk proces, maar daardoor niet minder schadelijk. De lucht raak hierdoor vervuild en de luchtkwaliteit gaat achteruit.

Alle redenen dus om de luchtkwaliteit op de werkvloer te verbeteren. Goede ventilatie en verversing van de lucht biedt de oplossing. In de utiliteit, zoals kantoor en bedrijfsgebouwen, wordt dit gedaan door luchtbehandelingskasten te installeren (én goed te onderhouden). De luchtbehandelingskast zorgt ervoor dat de lucht voor het hele gebouw van goede kwaliteit is.

Hoe vaak is onderhoud van de luchtbehandelingskast nodig?

Het periodiek laten controleren en onderhouden van de luchtbehandelingskast is essentieel om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen en om grote(re) schade te voorkomen. Onderhoud aan de luchtbehandelingskast vindt over het algemeen (minimaal) 1x per jaar plaats. Het kan ook voorkomen dat de fabrikant van de luchtbehandelingskast een andere frequentie adviseert of dat de kast in een vervuilde omgeving staat en een grotere onderhoudsfrequentie (van specifieke onderdelen) wenselijk is.

Daarnaast kan onderhoud nodig zijn door uitzonderlijke omstandigheden. Denk daarbij aan een storm, een brand of een wespennest. Wij checken de luchtbehandelingskast na zulke voorvallen van A tot Z, lezen de kast uit en verrichten de werkzaamheden die nodig zijn om de kast weer optimaal te laten functioneren.

Offerte aanvragen